zondag 25 februari 2018

24/02/2018 @ Dorpshuis Vrededaal

Het Repair Café van 24 februari in Kalfort kende veel belangstelling.  Sommige mensen kwamen gewoon de sfeer opsnuiven, 64 mensen hadden iets bij om te herstellen. 29 items werden volledig hersteld, 6 mensen gingen naar huis met nuttig advies.  22 mensen kregen duidelijkheid over de reden waarom iets niet meer te herstellen was.  In het Repair Café leveren we niet alleen een waardevolle dienst, we redden materiaal van de schroothoop en we laten het publiek stilstaan bij de herstelbaarheid van hun spullen.  Uit gesprekken bleek ook dat het wenselijk zou zijn dat allerlei apparaten zo geproduceerd zouden moeten worden dat ze langer zouden moeten meegaan, beter herstelbaar of upgradebaar. 

Een aantal mensen konden we helaas niet helpen omdat de vraag groter was dan wat we aan konden op 3 uur tijd.   We denken na hoe we bij de elektro wachtrij duidelijker kunnen communiceren over onze aanpak en de uiterst beperkte herstelbaarheid van bepaalde items zoals strijkijzers en stofzuigers, om er maar twee te noemen. Over made in China en over het feit dat de specialisatie van de ene vrijwilliger anders is dan de andere en dat de wachtrij niet puur chronologisch is.


Hans, onze fietsen hersteller had ook zijn handen vol.  Naast het gevraagde herstellingen werden ook 3 geschonken fietsen in orde gebracht om vluchtelingen verder te kunnen helpen.  De naaisters hadden het zo druk dat er amper een ogenblik over bleef om van het welverdiende pintje te drinken. 
Geniet alvast van de mooie foto's hieronder, gemaakt door onze huisfotografe Liesbet. Geen opmerkingen:

Een reactie posten