vrijdag 7 februari 2020

Het is vandaag alweer een week geleden dat we een heel vlot en gezellig Repair Café zonder strijkijzers hadden in CC Binder. 25 zeer diverse toestellen en enkele kledingstukken werden van de  afvalberg gered en leven gelukkig verder in hun vertrouwde omgeving.  Twee mensen kregen waardevol advies om het leven van hun spullen te verlengen.  Tien bezoekers moesten helaas weer naar huis met een apparaat dat niet te redden was. 

De bezoekers waren gul en staken 152€ in de fooienpot.  Na afrekening van broodjes en drankjes voor de vrijwilligers blijft daar zelfs nog een beetje van over.  Dit staat ons toe om kleine onkosten tijdens het Repair Café met betrekking tot herstellingen te vergoeden. We kunnen ook in gaan op sugesties voor aanschaf van handig reparatiemateriaal dat we kunnen aankopen met het gespaarde kasoverschot. In het verleden kochten we hiermee reeds een gespecialiseerde reparatieset voor smartphones en tablets.  En een zeer diverse bitjesset om allerlei toestellen open te schroeven.  Die komt heel goed van pas vermits alle fabrikanten van toestellen wel een andere soort schroeven gebruiken.  Alvast bedankt voor jullie suggesties. 
 
Schrijf deze data alvast op jullie kalender:
15 maart: Klimaatdag in CC Ter Dilft vanaf 13.00 u. met o.a. Keynote door Leo Van Broeck.  Ook bekend van de film Plannen Voor Plaats. 
9 mei: Repair Café in Dorpshuis Baronie, Oppuurdorp 48
12 september: Repair Café in CC Ter Dilft in Bornem
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten